Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ

Explore your limits

Explore skies

Explore more from Above

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Καλώς ήρθατε στην σχολή αλεξιπτώτου πλαγιάς Explore Paragliding.


Η ομάδα της σχολής αποτελείτε απο πιστοποιημένους επαγγελματίες εκπαιδευτές, παθιασμένους με την πτήση, και με όρεξη και διάθεση να μοιραστούν τις γνώσεις τους με όποιον το επιθυμεί.

Η Explore Paragliding είναι η μοναδική πιστοποιημένη σχολή στην Κρήτη απο την Ελληνική Αεραθλητική Ομοσπονδία, για να διεξάγει μαθήματα αλεξιπτώτου πλαγιάς και διθέσιες πτήσεις. Η έδρα μας είναι στα Χανιά, αλλά οργανώνουμε σχολές και πτήσεις στην ευρύτερη περιοχή της Κρήτης.

 Προσφέρουμε ένα πλήθος απο υπηρεσίες, όπως είναι η εκπαίδευση, οι διθέσιες πτήσεις και πώληση εξοπλισμού αλεξιπτώτου πλαγιάς.

 Η ομάδα μας είναι πάντα διαθέσιμη να απαντήσει σε όποιες απορίες και αμφιβολίες έχετε και να σας βοηθήσει να σχεδιάσετε την επόμενη ιπτάμενη εμπειρία σας, είτε πρόκειτε για εκπαίδευση ή για διθέσια πτήση.

Ο εξοπλισμός της σχολής είναι πάντα καινούριος, και τον ανανεώνουμε συχνά ώστε να πληρεί τα αυστηρότερα κρητήρια ασφάλειας.

Γιαννης Κατσανενδράκης

Ιδρυτής / Εκπαιδευτής / Πιλότος
Ο Γιάννης είναι ο ιδρυτής της σχολής. Άρχισε να πετάει πίσω το 2006 και από τότε εθίστηκε στο άθλημα. Έγινε εκπαιδευτής αλεξίπτωτου πλαγιάς από την Ελληνική Ομοσπονδία Αεραθλητισμού το 2012 και την ίδια χρονιά ίδρυσε τη σχολή Cretan Paragliding αργότερα Explore Paragliding. Συμμετέχει σε ελληνικούς και διεθνείς αγώνες, έχει ανέβει πολλές φορές στο βάθρο και είναι ενεργό μέλος της Εθνικής ομάδας Αλεξίπτωτου πλαγιάς. Απολαμβάνει να μοιράζεται το συναίσθημα του ενθουσιασμού και της ευτυχίας που προσφέρει μια πτήση. Στον ελεύθερο χρόνο του αρέσει η πεζοπορία, το κολύμπι και η ιστιοπλοΐα. Κυρίως όμως, θα τον βρείτε στον αέρα!

Γιώργος Κόνιος

Εκπαιδευτής / Πιλότος
O Γιώργος πετάει αλεξίπτωτο πλαγιάς απο το 1999. Οι γνώσεις του πάνω στο αντικείμενο είναι γνωστές στην κοινότητα του αλεξιπτώτου πλαγιάς σε όλη την Κρήτη. Έχει πάρει μέρος σε αρκετούς αγώνες στην Ελλάδα και το 2022 πήρε το πτυχίο του Εκαιδευτή απο την Ελληνική ομοσπονδία αεραθλητισμού. Στον ελεύθερο χρόνο του του αρέσει να κάνει ποδήλατο και να σπουδάζει ρομποτική επιστήμη.

Δημήτρης Χόνδρος

Εκπαιδευτής / Πιλότος
Ο Δημήτρης ξεκίνησε να πετάει το 2006. Απο τότε προσπαθει να είναι στο βουνό όσο πιο συχνά μπορεί. Το 2012 πήρε το πτυχίο του εκπαιδευτή και το 2015 ίδρυσε την εταιρεία skyland activities . Επίσης εκείνη την περίοδο ξεκίνησε την εκπαίδευση του σαν οδηγός βουνού. Το 2022 ξεκίνησε την συνεργασία με την explore paragliding και έτσι τους καλοκαιρινούς μήνες προσφέρει τις γνώσεις του για εκπαιδεύσεις και διθέσιες πτήσεις στην Κρήτη. Στον ελεύθερο χρόνο του βρίσκεται στην φύση κάνοντας δραστηριότητες.

Γιάννης Κατσανενδράκης

Ιδρυτής / Εκπαιδευτής / Πιλότος

Ο Γιάννης είναι ο ιδρυτής του «Cretan Paragliding». Άρχισε να πετάει πίσω το 2006 και από τότε εθίστηκε στο άθλημα. Έγινε εκπαιδευτής αλεξίπτωτου πλαγιάς από την Ελληνική Ομοσπονδία Αεραθλητισμού το 2012 και την ίδια χρονιά ίδρυσε τη σχολή Cretan Paragliding. Συμμετέχει σε ελληνικούς και διεθνείς αγώνες, έχει ανέβει πολλές φορές στο βάθρο και είναι ενεργό μέλος της Εθνικής ομάδας Αλεξίπτωτου πλαγιάς. Απολαμβάνει να μοιράζεται το συναίσθημα του ενθουσιασμού και της ευτυχίας που προσφέρει μια πτήση. Στον ελεύθερο χρόνο του αρέσει η πεζοπορία, το κολύμπι και η ιστιοπλοΐα. Κυρίως όμως, θα τον βρείτε στον αέρα!

Γιώργος Κόνιος

Εκπαιδευτής / Πιλότος

Ο Αποστόλης πετάει μόνο 2 χρόνια, αλλά έχει μάθει πολύ γρήγορα! Μπήκε στην ομάδα μας από την αρχή. Είναι ζωντανός χάρτης και οδηγός ο ίδιος! Ενώ ανεβαίνουμε για απογείωση, θα έχει αρχίσει να σας λέει όλα όσα πρέπει να κάνετε για τη διάρκεια της παραμονής σας στην Κρήτη. Πού να πάτε, τι να φάτε, τι να δείτε, και όλα αυτά από τη σκοπιά των ντόπιων. Ένας πολύτιμος άνθρωπος. Του αρέσει να ταξιδεύει, να γνωρίζει νέους ανθρώπους και να πετάει!

Δημήτρης Χόνδρος

Εκπαιδευτής / Πιλότος

Ο Σταύρος πετά με αλεξίπτωτο πλαγιάς από το 2005. Η βαθιά του γνώση του θεωρητικού μέρους της πτήσης εκτιμάται για όλη την κοινότητα του αλεξίπτωτου πλαγιάς στην Κρήτη. Θα τον βρίσκετε πάντα στο πεδίο προσγείωσης να βοηθά τους μαθητές στην τελική τους προσέγγιση με την ήρεμη φωνή του. Στον ελεύθερο χρόνο του αρέσει να κάνει πεζοπορία, να ψαρεύει, να κάνει κρουαζιέρα στο μεγάλο μπλε με το μικρό του σκάφος και φυσικά να πετάει!

Ο ιστότοπός χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχει την καλύτερη εμπειρία περιήγησης!