ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΟΥ ΠΛΑΓΙΑΣ

Το ταξίδι ξεκινάει εδώ! Μάθε να πετάς από πιστοποιημένους εκπαιδευτές! Η σχολή Cretan Paragliding προσφέρει βασική εκπαίδευση αλλά και για προχωρημένα επίπεδα.

Η Κρήτη είναι το ιδανικό μέρος για να το κάνετε – με τις ιδανικές καιρικές συνθήκες, μπορείτε να μάθετε πώς να πετάτε με ασφάλεια και αυτοπεποίθηση υπό την καθοδήγηση πιστοποιημένων εκπαιδευτών.

Βασικά μαθήματα κατάρτισης.

Είναι η πρώτη επαφή με το άθλημα του αλεξιπτώτου πλαγιάς. Σε αυτά τα μαθήματα ο εκπαιδευόμενος θα αποκτήσει την βασική θεωρητική γνώση και θα αναπτύξει τις βασικές δεξιότητες για να γίνει πιλότος αλεξιπτώτου. Η σωστή βασική εκπαίδευση είναι το κλειδί και η βάση, πάνω στην οποία ο μαθητής θα χτίσει την πτητική του καριέρα.

Η διάρκεια της βασικής εκπαίδευσης διαρκεί 7-14 ημέρες. Το αλεξίπτωτο πλαγιάς είναι 100% εξαρτώμενο από τις καιρικές συνθήκες, οπότε η ακριβή διάρκεια της εκπαίδευσης μπορεί να διαφέρει. Η σχολή προσφέρει όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό κατά την διάρκεια της εκπαίδευσης. Από εσάς χρειάζεται μόνο η θέληση να μάθετε να πετάτε.

Η βασική εκπαίδευση χωρίζεται σε τρία βασικά στάδια.

Επίγεια.
Μαθαίνουμε τα μέρη από τα οποία αποτελείται ο εξοπλισμός μας. Εκπαιδευόμαστε σε βασικούς χειρισμούς ελέγχου του αλεξιπτώτου σε επίπεδο έδαφος.

Χαμηλές πτήσεις.
Μετά το πρώτο στάδιο, ακολουθούν οι πρώτες χαμηλές πτήσεις από ένα λόφο περίπου 25μ.Σε αυτό το σημείο ο μαθητής μαθαίνει πώς να απογειώνεται, και πώς να προσγειώνεται με ασφάλεια μετά από μερικά δευτερόλεπτα πτήσης. Ο εκπαιδευόμενος καθοδηγείται μέσω ασυρμάτου από τον εκπαιδευτή.

Ψηλές πτήσεις.
Μετά τις χαμηλές πτήσεις, και εφόσον ο εκπαιδευτής κρίνει ότι είσαι έτοιμος, είναι ώρα για τις ψηλές πτήσεις. Η πτήση θα γίνει από βουνό που η υψομετρική διαφορά μεταξύ απογείωσης και προσγείωσης είναι πάνω από 200μ. Θα πραγματοποιηθούν 4-6 ψηλές πτήσεις. Αυτές είναι πτήσεις από την απογείωση προς την προσγείωση, με κάποιες στροφές και την πραγματοποίηση κάποιων μανουβρών κατά την διάρκεια της. Υπάρχει και δεύτερος εκπαιδευτής στην προσγείωση για να βοηθήσει στην ασφαλή προσέγγιση. Ο μαθητής καθοδηγείτε μέσω ασυρμάτου από τους εκπαιδευτές.

Προχωρημένα επίπεδα εκπαίδευσης

Για τους πιλότους που έχουν ολοκληρώσει το βασικό επίπεδο εκπαίδευσης, η σχολή μας προσφέρει μεγάλη ποικιλία εκπαίδευσης για προχωρημένα στάδια. Δυναμικό, θερμικά, cross country, διθέσιες πτήσεις, και αγωνιστική πτήση είναι κάποια από αυτά. Για περισσότερες πληροφορίες μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Ο ιστότοπός χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχει την καλύτερη εμπειρία περιήγησης!