Συχνες Ερωτησεις

Το αλεξίπτωτο πλαγιάς είναι μια μορφή πτήσης χωρίς τροφοδοσία στην οποία απαιτείται ανερχόμενος αέρας για να κρατήσει το ανεμόπτερο ψηλά. Αυτός ο ανερχόμενος αέρας μπορεί να προέρχεται από δύο πηγές: 1. όταν ο ήλιος θερμαίνει χαρακτηριστικά στο έδαφος, δημιουργούνται στήλες ανερχόμενου αέρα γνωστές ως θερμικές 2. όταν ο άνεμος συναντά μια κορυφογραμμή στο τοπίο, ο αέρας ωθείται προς τα πάνω, παρέχοντας ανύψωση κορυφογραμμής. Σε ορεινά περιβάλλοντα, οι πτήσεις βασίζονται κυρίως γύρω από θερμικά, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να παραμείνουν ψηλά πριν κατευθυνθούν σε ένα πεδίο προσγείωσης κάτω από το σημείο εκτόξευσης. Σε περιβάλλοντα λόφων, η ανύψωση κορυφογραμμής χρησιμοποιείται για την άνοδο της κορυφογραμμής και η προσγείωση μπορεί να γίνει είτε πίσω στο σημείο εκτόξευσης είτε σε πεδίο προσγείωσης στο κάτω μέρος της κορυφογραμμής. Και στις δύο περιπτώσεις, οι πιο έμπειροι πιλότοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν θερμικά για να καλύψουν μεγάλες αποστάσεις, γνωστές ως cross country.

Οι διαδοχικές πτήσεις με αλεξίπτωτο πλαγιάς περιλαμβάνουν έναν υποψήφιο μαθητή ή έναν επιβάτη, ο οποίος είναι καλά δεμένος σε μια άνετη ιπτάμενη ζώνη που βρίσκεται μπροστά από τον πιλότο και συνδέεται με τον πιλότο και το ανεμόπτερο. Το διπλό ανεμόπτερο είναι ειδικά σχεδιασμένο για να μεταφέρει δύο άτομα και έχει σχεδόν διπλάσιο μέγεθος από ένα κανονικό σόλο αλεξίπτωτο πλαγιάς.

Οποιοσδήποτε είναι 5 – 100 ετών και ζυγίζει μεταξύ 20 και 100 κιλά μπορεί να πετάξει μαζί μας, υπό την προϋπόθεση ότι έχει καλή σωματική και ψυχική υγεία. Τα παιδιά κάτω των 18 ετών που θέλουν να πετάξουν πρέπει να υπογράφονται από γονέα ή κηδεμόνα. Ενημερώστε μας εκ των προτέρων εάν ζυγίζετε 90 κιλά ή περισσότερο, ώστε να σας προγραμματίσουμε ανάλογα. Αυτό αποφεύγει τις απογοητεύσεις εάν ο άνεμος είναι πολύ ελαφρύς. Ομοίως, εάν εσείς ή κάποιος από το πάρτι σας είναι 40 κιλά ή λιγότερο, παρακαλούμε να μας το αναφέρετε κατά την κράτηση.

Υπάρχουν πολλά σημεία συνάντησης, ανάλογα με την τοποθεσία πτήσης που πρόκειται να πετάξουμε. Για την παραλία Φαλάσαρνα είναι η σκηνή μας ανάμεσα στα playa paraiso beach bars. Για το Βαρίπετρο το σημείο συνάντησης είναι το Υδάτινο Πάρκο που ονομάζεται Λιμνούπολη. Για την Αβδού, το σημείο συνάντησης είναι το τοπικό airclub, δηλαδή στην είσοδο του χωριού.

Όχι. Ανάλογα με το πόσο άνεμος υπάρχει, οι απογειώσεις γενικά δεν απαιτούν τίποτα περισσότερο από λίγα βήματα για να βγουν στον αέρα. Δεν χρειάζεται καν να μπορείτε να τρέχετε τις περισσότερες φορές. Οι προσγειώσεις είναι πολύ αργές και ακόμη και άτομα με πόνους και πόνους στα γόνατα, στο ισχίο ή στην πλάτη μπορούν να πετάξουν μαζί μας. (Παρακαλούμε αναφέρετε τυχόν παθήσεις κατά την κράτηση, για να μπορέσουμε να τις διορθώσουμε).

Καθόλου. Η απογείωση είναι απλή και οι προσγειώσεις μαλακές και ασφαλείς. Οι πιλότοι μας δεν ρισκάρουν καθόλου. Το Cretanparagliding χρησιμοποιεί μόνο τον ασφαλέστερο εξοπλισμό αλεξίπτωτου πλαγιάς και οι έμπειροι πιλότοι μας λαμβάνουν αποφάσεις με βάση τη δική τους ασφάλεια καθώς και του υποψήφιου μαθητή αλεξίπτωτου πλαγιάς. Το αλεξίπτωτο πλαγιάς δεν είναι εντελώς ακίνδυνο – αλλά ούτε και η οδήγηση αυτοκινήτου.

Άνετα, κλειστά παπούτσια για τρέξιμο / περπάτημα / μπότες πεζοπορίας (takkies / trainers / joggers / sneakers), ΟΧΙ Crocs, σανδάλια, σαγιονάρες, τίποτα που να πέφτει ή σαγιονάρες, παρακαλώ!, T-shirt και μακρυμάνικο ζέρσεϊ / fleece / windstopper, μακρύ ή κοντό παντελόνι, αντηλιακό (αντηλιακό) και καπέλο (συχνά έχει ήλιο και δεν θέλουμε να καείς από τον ήλιο!), πόσιμο νερό.

Οι πτήσεις Cretan Paragliding Tandem πραγματοποιούνται μόνο από εξαιρετικά έμπειρους πιλότους με άφθονη τοπική και διεθνή γνώση. Όχι απλώς η ελάχιστη απαίτηση – Πιστοποιημένος εκπαιδευτής και πιλότος Tandem αναγνωρισμένος από την ελληνική ομοσπονδία αεροδρομίων. Είναι η μόνη Αρχή που μπορεί να εγκρίνει πιλότους στην Ελλάδα και να ζητά πάντα να βλέπει την άδεια πιλότου αυτής της αρχής. Το Cretan Paragliding δεν έχει καμία απολύτως ευκαιρία με την ασφάλεια κανενός.

Και πάλι, εξαρτάται από την τοποθεσία πτήσης που πρόκειται να πετάξουμε. Μόλις 30 λεπτά, έως και μία ώρα από το χρόνο σας είναι το μόνο που απαιτείται για να κάνετε την όλη εμπειρία – Αν ο καιρός είναι ευνοϊκός και δεν καθυστερήσουμε. Γνωρίστε, εγγραφείτε, ενημερώστε, τρέξτε, πετάξτε, ουρλιάξτε (προαιρετικά), προσγειωθείτε και φύγετε με τις φωτογραφίες και το βίντεό σας στο χέρι… χαμογελώντας για το υπόλοιπο της ημέρας!

Καλέστε την ημέρα ή εκ των προτέρων. Μπορείτε να καλέσετε και να κάνετε κράτηση αυθόρμητα, την ημέρα, αλλά φυσικά η προχωρημένη κράτηση σας εξασφαλίζει πάντα μια θέση. Είμαστε πολύ απασχολημένοι τους καλοκαιρινούς μήνες και προτείνουμε κράτηση εκ των προτέρων. Προσπαθήστε πάντα να πετάτε νωρίτερα στην Κρήτη καθώς το άθλημά μας εξαρτάται από τις καιρικές συνθήκες. Η κράτηση μέσω email είναι επίσης αποδεκτή. Απαιτούμε έναν αριθμό κινητού τηλεφώνου για να κάνετε κράτηση (ακόμη και διεθνή αριθμό). Αυτό γίνεται για να επιβεβαιώσετε ξανά την κράτηση το πρωί της πτήσης και να σας ενημερώσουμε εάν υπάρχουν απροσδόκητες αλλαγές καιρού.

Το καλύτερο και το πιο εύκολο είναι τα μετρητά την ημέρα. Μετρητά πριν ή μετά την πτήση. Πιστωτική κάρτα πριν από την πτήση μέσω Διαδικτύου. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Δεν διαθέτουμε πιστωτική κάρτα στο βουνό.

Ο ιστότοπός χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχει την καλύτερη εμπειρία περιήγησης!